В Одесі, на базі Одеського національного технологічного університету цього тижню відбувся еногастрономічний саміт Slow Food Odesa. Він зібрав більше 300 учасників, які приєдналися як онлайн, так і офлайн. Подія стала унікальною платформою для збереження та популяризації гастрономічної спадщини Одещини та всього Півдня України, залучивши понад 25 університетів України та гостей із більш ніж 20 міст. ODESA, який проходив на базі Одеського національного технологічного університету.
Програма заходу включала презентації науковців, сомельє, рестораторів та учасників slow food.
Slow Food – організація яка функціонує понад 20 років і проводить «тиху революцію» у світі гастрономічного туризму, досліджує сучасні виклики та пропонує інструменти для вирішення цих викликів. Сьогодні у світі – понад 50 діючих військових конфліктів, наслідком яких є неконтрольовані масові міграції, slow food – організація яка перебуває на перших позиціях в пошуку ефективних інструментів вирішення харчової проблеми, що так часто набуває політичного забарвлення.
Перша дискусія на національному рівні в щодо розбудови і розвитку гастрономічного туризму в Україні відбулася ще в 2017 році. Slow Food – є потужним імпульсом професійного зростання для науковців, які є носіями компетенцій, що необхідні для започаткування багатьох ініціатив.
Немає коментарів:
Дописати коментар