субота, 5 жовтня 2024 р.

Свято Джеймса Бонда й вчителів




Сьогодні, п’ятого жовтня, усі шанувальники романів Яна Флемінга про пригоди вигаданого агента британської розвідки 007, та серії фільмів, знятих за цими книгами, можуть долучитися до святкування Міжнародного дня Джеймса Бонда.

Саме 5 жовтня 1962 року на екрани вийшов перший фільм за книгами письменника Яна Флемінга про шпигуна британської розвідки Джеймса Бонда "Доктор Ноу", який поклав початок культовій кінофраншизі.



У 2012 році, в 50-ту річницю виходу фільму, фанати франшизи запропонували 5 жовтня відзначати Міжнародний день Джеймса Бонда. З 1962 по 2021 рік компанія EON, яка викупила права на екранізацію книг про Джеймса Бонда, випустила на екрани 25 фільмів про пригоди шпигуна. Роль Джеймса Бонда у них зіграли такі відомі актори минулого і сучасності як Шон Коннері, Джордж Лезенбі, Роджер Мур, Тімоті Далтон, Пірс Броснан, Денієл Крейг.

Роль агента 007 може виконувати виключно актор британського походження.

Через спір щодо авторських прав фільм за першим романом про Джеймса Бонда "Казино "Рояль" був знятий лише у 2006 році, і того ж року вийшов у прокат. До цього, у 1967 році, була знята пародія на шпигунський бойовик з аналогічною назвою.

Ще один неофіційний фільм про Джеймса Бонда "Ніколи не кажи ніколи" вийшов на екрани у 1983 році. Головну роль у ньому зіграв Шон Коннері, який на той час в офіційних фільмах Бондіани поступився роллю агента Роджеру Муру.
А вам який Бонд більше до вподоби?

Немає коментарів:

Дописати коментар