четвер, 10 жовтня 2024 р.

Скільки нам винна Росія за зруйнований музей Сковороди на Харківщині чи бібліотеку в Чернігові?



Скільки коштує знищена пам’ятка? 


Після 2,5 років повномасштабної війни в Україні досі немає формули, за якою можна було б порахувати збитки, завдані російською агресією в сфері культурної спадщини. Без неї неможливо скласти кошторис консервації та відновлення об’єкта і найголовніше – стягнути з РФ відшкодування.

14 жовтня о 12:00 в Українському кризовому медіа центрі ГО “Антикорупційний штаб” проведе дискусію “Оцінка збитків, завданих російською агресією в сфері культурної спадщини: виклики та рішення” та презентує власні напрацювання з розробки методології оцінки збитків.

Спікери:


  • Сергій Миткалик, голова правління ГО “Антикорупційний штаб”
  • Катерина Чуєва, незалежна дослідниця, фахівчиня з питань музейної справи та культурної спадщини
  • Максим Нефьодов, засновник ГО “Технології прогресу”
  • Анастасія Бондар, заступниця міністра культури та стратегічних комунікацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації
  • Віктор Дворніков, архітектор, експерт проєкту НЕМО з фіксації пошкоджень об’єктів культурної спадщини


Модерує Євгенія Вірлич, керівниця проєкту “Фіксація зруйнованих культурних об’єктів України внаслідок обстрілів РФ за допомогою програмного комплексу TruePic”    


Захід організовує ГО «Антикорупційний штаб» в рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар