субота, 5 жовтня 2024 р.

Курси підготовки з розмінування




Понад 600 сертифікованих спеціалістів з просвіти щодо мінної небезпеки — такі результати роботи першого в Україні напряму «Навчання інструкторів», який HALO Ukraine запровадило півтора року тому. Випускники курсу — рятувальники, полісмени, волонтери, освітяни, фермери, державні працівники. Сьогодні вони навчають розрізняти та реагувати на вибухові загрози людей у своїх громадах. Завдяки їх роботі понад 75 000 українців отримали знання, які рятують життя.

«З 2014 року я інформую жителів Донеччини та спостерігаю зміну їхнього ставлення до безпеки. Одна історія особливо вразила: через два роки після моєї лекції першокласникам один з учнів розповів, як знайшов вибухонебезпечний предмет і правильно відреагував, використовуючи отримані знання. Цей випадок мотивує мене продовжувати свою роботу, рятуючи життя», — поділилась своїм інструкторським досвідом Інна Фоміна, працівниця ДСНС.

Ти також можеш доєднатись до команди змін! Реєструйся за посиланням та навчайся у професіоналів.

The HALO Trust – це найбільша міжнародна некомерційна організація, яка знешкоджує міни й вибухонебезпечні боєприпаси у 30 країнах та територіях світу упродовж 35 років. Наша місія полягає в тому, щоб захищати життя та відновлювати життєдіяльність людей, які постраждали від військових конфліктів.

HALO працює на сході України з 2015 року. Після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, міни, касетні боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети стали нагальним гуманітарним викликом для всієї країни. Зараз організація працює у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській та Херсонській областях. Крім розмінування, HALO також навчає цивільних в українських громадах, як вберегти себе від вибухонебезпечних залишків війни, доки ті остаточно не вилучать.

Немає коментарів:

Дописати коментар