вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Перформанс з пушкіним в Одесі




Як відомо, Миколаївський пам'ятник імперському піарнику, за сумісництвом поетом - Пушкіна місцеві культурні бюрократи сховали ще на початку вторгнення. В Одесі він як маркер "руського духу" стоїть спиною до міськради на колишньому "миколаївському бульвару".

Вчора, у понеділок йому на голову натягли ніби презерватив. Далі мовою однієї з авторок перформансу, місцевої журналістки Альони Балаби:

Я свідомо не вступала у всі ваші "бурленія говн" відносно пам'ятників та перейменування вулиць в Одесі, бо, люди, я хочу вас любити, а не зневажати. Але, курва, я скажу.



По-перше, ми з Viktoria Sybir та Balinskyy Vladislav сьогодні вранці одягали ГАНДОН на той бюст. Не "пакет", називайте вже речі своїми іменами. Пишіть в текстах, бляха, не соромтеся, совки нещасні.



По-друге, це була мистецька акція, яку ми присвятили Давиду Черні - геніальному скульптору та художнику. Хто х журналістів написав про це? - Аж ніхто.



По-третє, запитайте, скільки пам'ятників пушкіну хочуть залишити собі жителі Попасної, Волновахи, Бахмута, Мар'їнки, Курахове, Харкова, Херсона та інших міст України, які "русский мир" не жаліє? А скільки таких пам'ятників в Польщі? - Я вам відповім: нуль. Зеро. Нема.


А головне, запитайте тих же маріупольців чи херсонців, які пережили весь цей смертельний жах та пекло: хочуть вони пам'ятник пушкіну чи перемогу? - Просто запитайте, глядячи в очі.



Одна "висококультурна" курка пише, що "одесити - особливі і тому треба залишити все як було". Їй одразу хочеться вручити лінійку - міряти черепи "особливих" та не дуже. Курка зараз в УКФ працює. Друга курка пише, що треба окрема програма по деколонізації та декомунізації, щоб працювала комісія і як можна більше забалакати цю тему. Їй мало війни. Вона за кордоном, але досі рулить музеем. Третя курка волає, що "одеситів залякали і вони сидять тихо та не вступають в дискусії, тому що їм страшно". Уявляєте? - І всі совки їй плачуть та б'ються в істериці в коментарях. Тьфу.



Ви досі не зрозуміли, що після майже 11 років війни та всього, що з нами сталося, треба вже обрати — на якій ви стороні? Ви стільки сиділи своїми дупами на двох базарах, каталися в рашку, брали там гроші, виступали на конференціях, публікувалися там ще після 2014 року — так, що Україна, яка стікає кров'ю, кричить вам: хвате! Сука, або ви "особенние" - і тоді піздуйте в рашку. Або, вашу мать, приймайте Україну.


Все, ваші, курва, ігрища зкінчилися. Замість того, щоб допомагати ЗСУ та вимагати ЙР вивести війська з України, вам шкода імперські пам'ятники та вулиці.



Відписуйтеся. Заїбали.


Немає коментарів: