четвер, 17 жовтня 2024 р.

Улюблений театр миколаївців відкриває 98-й сезон




Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії очікує глядачів
98-го театрального сезону (2024-2025).
Попри всі виклики творчий колектив театру продовжує активну творчу роботу, займається волонтерською діяльністю та слугує інструментом терапії та підтримки ментального здоров'я громади.
На 98-й сезон ми запланували 11 прем’єр, а також - поновлення вистав минулих сезонів, які полюбилася глядачам.
Директор М.Берсон спілкується з медіа


Основна сцена

Вільям Шекспір «Сон літньої ночі» (казка для дорослих 18+; режисер-постановник Євгеній Резніченко)
Джуліо Скарначчі, Ренцо Тарабузі «Моя професія – сеньйор з вищого світу» (вистава на дві дії; режисер-постановник Сергій Павлюк, з.д.м. України)
Олег Ігнатьєв «Таємнича чудасія» (25-те новорічне шоу; режисер-постановник Олег Ігнатьєв, з.д.м. України)
Анатолій Крим «Царство небесне» (вистава на дві дії, режисер-постановник: Олег Мамикін)
Олег Ігнатьєв «І створив Бог жінку!» - святкова театралізована програма до 8 березня (режисер-постановник Олег Ігнатьєв, з.д.м. України)
«Фанфари під завісу» (традиційне шоу до закриття сезону; режисер-постановник Олег Ігнатьєв, з.д.м. України)
Мала сцена
Микола Берсон, Богдан Головченко «Пісні кохання і журби» (музично-поетична композиція на дві дії; режисер-постановник: Микола Берсон, н.а. України)
Альдо де Бенедетті «Сублімація кохання» (вистава на дві дії, режисер-постановник: Сергій Чверкалюк, з.а. України)
Дмитро Гедз «У горі й радості» (вистава на дві дії; режисер-постановник: Олег Мамикін)
Андрій Курейчик «Обережно – жінки!» (комедія на дві дії; режисер-постановник: Олег Мамикін)

У межах мистецької акції “Даруємо вам свято!” творчий колектив театру провів зустрічі з громадами області (Єланець, Вознесенськ, Нова Одеса), а також низкою військових частин міста.

Протягом 2024 року з власних зарплат працівники театру перерахували на потреби Сил безпеки та оборони України - 468 000 гривень (станом на 17.10.2024 року). Найсвіжіший “транш” провели 14 жовтня 2024 - 90 000 гривень перерахували благодійному фонду “Повернись живим”;
10 000 гривень - на підрозділ провідного актора театру Миколи Тамарянського, який від початку повномасштабного вторгнення добровільно мобілізувався до лав ЗСУ;
10 000 гривень - на лікування та реабілітацію військовослужбовцю – артисту оркестру театру Антону Паську, який отримав на фронті осколкові поранення і перебуває у військовому госпіталі.
За значні творчі досягнення та з нагоди Дня Незалежності України провідному актору театру Олександру Магльованному Указом Президента України було присвоєно почесне звання “Заслужений артист України”
Цього року ми відновили діяльність театру-студії “Академія пані Куліси” (попередній випуск відбувся у 2022 році).
Проведено ХІ набір до “Академії пані Куліси”, в якій учні ЗОШ Миколаєва безоплатно вивчають основи акторської майстерності, сценічного мовлення, сценічного руху то вокалу.
Керівник курсу - заслужений артист України Сергій Чверкалюк, викладачі: заслужений артист України Максим Руденко (акторська майстерність), Інна Леонтьєва (сценічне мовлення), Євген Студзінський (вокал), Андрій Іванов (пластика);
 Богдан Головченко, керівник літературно-драматургічної частини театру 


Немає коментарів: