четвер, 26 вересня 2024 р.

XIX Дні Польського кіно в Луцьку, Львові, Житомирі, Вінниці, Одесі, Харкові та Києві




2–13 жовтня в Україні триватимуть ХІХ Дні польського кіно. Покази відбудуться в Луцьку, Львові, Житомирі, Вінниці, Одесі, Харкові та Києві. Про це інформує Польський інститут у Києві, який уже багато років реалізує цей проєкт.
«Цьогорічний фестиваль представить різножанрові стрічки, що отримали визнання на міжнародних фестивалях. Від сучасних драм до історичних картин – кожен знайде щось для себе», – повідомляє Польський інститут у Києві.
Фестиваль польського кіно складається з онлайн- та офлайн-частин.

Онлайн-частина програми Днів польського кіно буде доступна на сайті https://polskino.takflix.com/.

Тут можна буде подивитися, зокрема, побутову комедійну драму «Свято вогню» режисерки Кінги Дембської, анімаційну драму «Селяни» Дороти Кобєлі і Г’ю Велчмана, драму «Зелений кордон» Агнєшки Голланд.

Усі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. Кількість переглядів на сайті обмежена.

Інші картини можна буде переглянути в кінотеатрах згаданих вище міст. Серед них: шпигунський трилер «Допельгангер» Яна Голубека, історичний бойовик Павла Масльони «Кос» про Тадеуша Костюшка та комедія з чорним гумором «Horror Story» Адріана Апанеля.

У Луцьку покази відбуватимуться 3–6 жовтня в кінотеатрі «Premier City» (вулиця Сухомлинського, 1). Квитки можна буде купити в касах кінотеатру. Розклад сеансів з’явиться невдовзі.


Немає коментарів: