неділя, 29 вересня 2024 р.

Мінцифри запустило uResidency - сервіс для реєстрації та ведення бізнесу для іноземців



Бізнес під ключ швидко, без паперів та бюрократії, з будь-якої точки світу — це uResidency.

Ми створили найкращі умови для українських підприємців — реєстрація ФОП найшвидша у світі, сплата податків у кілька кліків, додаткові послуги для бізнесу доступні онлайн.  - Написав міністр Михайло Федоров.  Зараз готові масштабувати цей досвід і на іноземців, адже стати е-резидентом в Україні простіше й вигідніше, ніж відкрити бізнес будь-де у світі, податкова ставка всього 5%.

Щоб стати е-резидентом, треба лише заповнити заявку в застосунку чи на порталі uResidency — це 5–10 хвилин. Її швидко перевірять, і резидент отримає КЕП у консульстві, без жодного візиту в Україну. Далі відкриває ФОП онлайн — і всі подальші взаємодії відбуватимуться автоматично.

Повністю автоматизували звітність. Банк сам вирахує податки, подасть декларацію і забере на себе всю бюрократичну тяганину, жодної фізичної взаємодії з установами. Усе відбувається автоматично, без участі людини.

Жодних витрат на бухгалтера або юриста, система виконує всю їхню роботу, а резидент просто займається власною справою.

Про запуск оголосив на найбільшій технологічній конференції в Східній Європі — ІТ Арені, яку організовує Львівський ІТ Кластер. Найкращий івент для презентації такого сервісу.

Електронне резидентство — важливий та революційний проєкт для економіки, це постійні додаткові надходження в бюджет. Наприклад, в Естонії е-резидентство працює вже 10 років і щорічно приносить мільйонні податки.

Перші е-резиденти вже відкрили рахунки в банках і були дуже задоволені результатом.

Зараз програма доступна громадянам Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. На першому етапі плануємо долучити близько 1 000 е-резидентів. Далі буде більше країн.

Е-резидентство — це крок до нової цифрової нації, де кожен може займатися власною справою там, де хоче, на тих умовах, які підходять йому. І ми стаємо трендсетерами в цьому напрямі.



Немає коментарів: