субота, 14 вересня 2024 р.

Бачу Миколаїв інноваційним



На день міста, як на день народження людини побажання звикли виголошувати. В цьому році все частіше звучать слова про "відновлення".

А я хочу нових людей й нових ідей своєму рідному місту побажати. Бо лінійними рішеннями, при сьогоднішніх обставинах, Миколаїв навряд чи вдасться швидко відбудувати. Так як з людьми в міському управлінні, що є

сьогодні при посадах - також не варто очікувати проривів. Поривів різних трубопроводів слід очікувати, а нелінійних інноваційних рішень - навряд. Майже десятиліття товчеться "на місті" молода команда Сенкевича, яка мала купу авансів, але навіть електронної квіток на міський громадський транспорт не реалізувала. Я вже не кажу за вело інфраструктуру. Яку, доречі, за 10 років Львів розбудував більше ніж на 200 км. Заступників різних скільки було, радників? Справа по реконструкції "сірої площі" десь залишається.

Урбанізм - не став реальністю міста на Бузі, як й ІТ-спільнота "розчинилася". І не треба все на війну списувати!

Тому вкрай цінним стане, як в місто й надалі будуть приїздити нові люди. Щоби реалізовуватись тут, робити нові, хай навіть революційні проєкти. 

Відкритись як міцна фортеця для всієї України за роки війни моє місто змогло. Тепер варто запропонувати справжні інновації, які можна реалізувати в Мико. З тієї самої альтернативної енергетики, біотехнологій й переробки агропродукції, мілтеху нарешті корабельного та цифрового. Ці точки зростання дадуть ефект значно швидше ніж торгівля в мафах й на базарах. А головне, вони як колись 150 років тому суднобудування, стануть "магнітом" для нових мешканців міста. Ну й починаємо тропічні рослини по місту висаджувати, які до підвищених температур звичні. Потепління точно буде продовжуватись.

Для початку, варто структуру міського менеджменту переглянути й зайві посади у виконкомі міськради скоротити. І ніяких - якорів, вони не до чого тепер. Вітрила фантазій й думок - в моді. Ну й звісно відносини з бізнесом та військом - гармонізувати!

На найближчі ...роки роботи вистачить, щоб поліс Миколая зберегся.

В.Головченко, 

миколаєвец у 4-м поколінні.




Немає коментарів: