понеділок, 9 вересня 2024 р.

"Золота дзига" українського кіно повертається




10-11 вересня у Києві відбудеться перша Щорічна Конференція Української Кіноакадемії, мета якої – надати можливість широкому загалу дізнатися більше про українське кіно, його історію, сьогодення та перспективи, а також згуртування української кіноіндустрії. Це нова платформа для обговорення актуальних питань розвитку українського кінематографа, місце для зустрічі та спілкування представників різних галузей кіноіндустрії задля налагодження співпраці та обміну досвідом.

У межах Конференції Української Кіноакадемії відбудеться вручення нагород переможцям VI, VII та VIII Національної Кінопремії “Золота Дзиґа”.
Вручення нагород переможцям Шостої та Сьомої Національних Кінопремій “Золота Дзиґа” пройде у перший день Конференції 10 вересня. Їхні імена вже відомі, адже через повномасштабне вторгнення переможців оголошували онлайн у 2023-му. А тепер на офіційній церемонії вручення лавреати Кінопремії отримають свої довгоочікувані статуетки “Золота Дзиґа”. 
Ведучими церемонії стануть продюсерка, голова Правління Української Кіноакадемії Ольга Бесхмельниціна та PR-директорка Української Кіноакадемії, поетка Тетяна Власова.

У другий день Конференції Української Кіноакадемії 11 вересня будуть названі переможці Восьмої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. З переліком номінантів, яких назвали у травні, можна ознайомитися на сайті Української Кіноакадемії. Лідером за кількістю номінацій став фільм “Ля Палісіада”, який представлений у 14 номінаціях. За ним йде стрічка “Довбуш”, у якої 13 номінацій, а замикає трійку лідерів фільм “Уроки толерантності” – 8 номінацій. Церемонію вручення Восьмої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” проведуть PR-директорка Української Кіноакадемії, поетка Тетяна Власова та актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв.

Восьму Кінопремію “Золота Дзиґа” вручатимуть у 22 номінаціях. Члени Кіноакадемії шляхом голосування визначили переможців у 21 номінації. А володаря/володарку Премії за внесок у розвиток українського кінематографа обрала Національна спілка кінематографістів України (НСКУ).

Перша Конференція Української Кіноакадемії пройде 10-11 вересня в кінотеатрі “Планета Кіно” (ТРЦ DREAM yellow, Оболонський просп., 1Б). Повна програма Конференції доступна на сайті Української Кіноакадемії.

Конференція відбудеться за підтримки Українського культурного фонду.

Головний медіапартнер – 1+1 Україна

Офіційний партнер – AMO Pictures

Інформаційні партнери — 1+1 media та Київстар ТБ

Офіційний партнер церемоній нагородження – Мультимаркет Аврора

Діджитал-партнер – Jetsetter

Водний партнер: артезіанська вода Avalon – збалансований склад та чистий джерельний смак

Пивний спонсор – Stella Artois від компанії AB InBev Efes Ukraine

Винний спонсор – німецьке ігристе вино LatiniumСайт Facebook Instagram


Немає коментарів: