четвер, 19 вересня 2024 р.

Чергові "рятувальники" вітчизняного суднобудування




Лідер європейського суднобудування готує масштабну реконструкцію Одеського морського порту - повідомляє Asia Times.
Італійська Fincantieri за підтримки найбільших інвестиційних компаній Blackstone, Carlyle і KKR готує план перетворення непрацюючих державних судноремонтних заводів України на новітній виробничий центр, який будуватиме одні з найсучасніших комерційних суден у світі. Експансія в Одесу виглядає логічним наступним кроком для італійської компанії після її успіху в будівництві комерційних суден нового покоління в румунській Тульчі. Fincantieri працевлаштовує близько 4500 працівників у Тульчі та Браїлі, поблизу молдовського кордону.

Атаки російські дронів вздовж кордонів країн та випадки з їх падінням на території країни НАТО не послабили плани Fincantieri щодо північно-східної Румунії і України. Якщо компанія реалізує план будівництва суднобудівного заводу нового покоління в Одесі, то цілком може стати одним із найбільших іноземних інвесторів в історії України, даючи Одесі шанс разом з інвестиціями від Cargill та дубайського порту DP Port на найпотужніше економічне піднесення з часів порто-франко в XIX столітті.

МФК і страхова група Світового банку MIGA вже повідомили Fincantieri, що готові надати проєктне фінансування і страхування політичних ризиків, а Міжнародна фінансова корпорація розвитку США (US DFC) готова забезпечити страхування військових ризиків.

@promyslovaukrayna



Немає коментарів: