пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Чергова спроба Уряду врятувати бізнес планом...прискорення дерегуляції




Уряд затвердив покроковий план для прискорення дерегуляції для покращення умов ведення бізнесу. Документ містить майже сто завдань щодо підготовки чи ухвалення центральними органами виконавчої влади рішень, спрямованих на спрощення умов ведення бізнесу та створення сприятливого бізнес-клімату в усіх сферах економіки.

Команда EasyBusiness, ГО-члена Коаліції РПР, була долучена до роботи Міжвідомчої робочої групи з дерегуляції. За час роботи МРГ переглянули 1323 регуляторних інструменти для бізнесу. З них 456 рекомендували скасувати, 584 – спростити. Наразі скасували вже 122 інструменти.

Покроковий план має не лише 100 завдань і 140 покрокових заходів, а й чіткі терміни, протягом яких органи виконавчої влади мають скасувати, спростити чи удосконалити інструменти. Передбачається, що частину роботи центральні органи виконавчої влади мають провести до кінця 2024.

Раніше Керівник ГО «EasyBusiness» раніше зауважував, що «дерегуляція — це найпростіший та найдешевший інструмент з доступних, який дозволяє уникнути корупції та неаргументованого тиску на бізнес».

План затвердили для реалізації реформи «Поліпшення регуляторного середовища» в межах Ukraine Facility, а також планів виконання рекомендацій Єврокомісії щодо Пакета розширення ЄС 2023 року і пріоритетних дій Уряду на 2024 рік.

«Дерегуляція та покращення умов ведення бізнесу надзвичайно важливі для відновлення та подальшого розвитку української економіки, забезпечення самозарадності України. Уряд і міжнародні партнери приділяють питанню створення сприятливих бізнес-середовища та інвестиційного клімату в Україні посилену увагу. І ми прискорюємо роботу в цьому напрямку», — зазначила перша віце-прем’єр-міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко.


Немає коментарів: