пʼятниця, 27 вересня 2024 р.

Підтримаємо "Книжкову навалу"


Український центр дослідження проблем безпеки імені Дмитра Тимчука (група «Інформаційний спротив») у співпраці з Національним військово-історичним музеєм України оголошують про запуск п’ятої хвилі благодійно-просвітницької акції «Книжкова навала».
Акцію було започатковано групою «Інформаційний спротив» у 2015 році. Її підтримують наші друзі, вона завжди проводиться без використання бюджетних коштів, виключно завдяки тим, хто вважає, що читання – важливе.

Як і раніше, ми будемо дарувати книги публічним бібліотекам і бібліотекам навчальних закладів, а в цьому році – також реабілітаційним центрам для наших військових.

Ми хочемо підтримати бібліотеки різних регіонів. І тих, які зараз стійко витримують постійний тиск російського агресора. І тих, хто надали прихисток багатьом вимушеним переселенцям.

Акція складатиметься з двох етапів.


На першому етапі (жовтень – листопад 2024 року) буде сформовано 300 комплектів по 100 книжок.

Загалом ми плануємо передати 30 000 (тридцять тисяч) книжок.
Якщо в попередні роки ми робили акцент на історичній літературі, то цього разу сформуємо універсальні комплекти.

Вони включатимуть:
• книжки для дітей та підлітків,
• українську класику і сучасну літературу різних жанрів,
• переклади іноземних авторів,
• науково-популярну літературу,
• книги про досвід війни, твори ветеранів і волонтерів.

Вже сформовано попередній список з понад 140 найменувань книжок 32 українських видавництв. Зараз тривають перемовини з видавництвами, уточнюємо наявність та інші деталі.

Остаточний склад комплекту зі 100 книжок оприлюднимо до 15 жовтня.

Протягом жовтня – першої половини листопада буде сформований перелік отримувачів, і до кінця листопада книги будуть доставлені.

На другому етапі (березень – травень 2025 року) разом з друзями ми влаштуємо у регіонах серію заходів в підтримку читання. Програму цього етапу оприлюднимо у лютому 2025 року.

Тепер найважливіше – хто може отримати книжки і як це зробити.

У першу чергу ми плануємо передавати книги бібліотекам Харківської, Сумської, Полтавської, Миколаївської, Івано-Франківської та Волинської областей. Але як і в усі минулі рази будуть винятки. Якщо до нас зверталися активні бібліотеки, школи, громадські центри з інших регіонів, ми намагалися у межах можливостей забезпечити книжками і їх також.

Щоб отримати книги, бібліотеки мають в період з 15 по 31 жовтня надіслати на адресу bookinvasion2024@gmail.com заявку у довільній формі. У якій зазначити назву бібліотеки, адресу, контактну особу з телефоном, а також посилання на сайт чи сторінки у соціальних мережах.



Немає коментарів: