понеділок, 2 вересня 2024 р.

Почитаємо... нонфікш-літературу




Сьогодні розпочинається Національний тиждень читання нонфіку, який триватиме до 8 вересня. Вибір часу не випадковий, адже тиждень збігається з початком навчання. Знати більше, дізнаватися нове, ділитися новими знаннями з іншими, перевідкривати своє, занурюватися в світ науки, історії, літератури чи мистецтва можна завдяки нонфікш-літературі.


Традиційна вже акція підтримки читання цьогоріч вперше розділена на два тематичні тижні – Національний тиждень читання поезії та Національний тиждень читання нонфіку.


Гасло тижня нонфіку — «З історії незакінченої війни». Це слова Юрія Шевельова, видатного мовознавця, літературного критика, автора блискучих мемуарів про українське ХХ століття. Отже, фокус буде на книгах історичної тематики, ба більше — на нових виданнях, які з’являються попри війну, що триває.



Спеціально до Національного тижня читання Український інститут книги створив каталог «Український нонфік | 2023-2024», де зібрав понад 300 назв нових українських видань.



Долучайтеся до національного тижня читання нонфіку: діліться в соціальних мережах своїми порадами нонфікшн літератури з хештегами #ЧитайНонфік #тижденьчитання2024.


Немає коментарів: