вівторок, 10 вересня 2024 р.

Зустрічайте Молдованова в Худмузеї




Гіпертрофовані кольори, багато метафоричности і символів, люди, як звірі, відсутність гравітації, показова казковість, епічність щоденної драми. Це проєкт Дмитра Молдованова «Суміш» за кураторства Павла Гудімова, який відкривається 14 вересня!

У цій виставці все неправильно, не академічно і не музейно, проте у цьому неправильному нас щось і приваблює — адже саме так виглядає наша сучасність. Дмитро Молдованов став одним з форвардів сучасного українського наївного мистецтва — яке злилось з сучасністю і майже позбулося терміну наїв за довгий час впевненої карʼєри.


Представлені на виставці твори написані за останній рік та задумані як цілісний проєкт. Назва «Суміш» народилась одразу, як і бажання зламати щось у своїй творчості, оновити та зміксувати всі улюблені -ізми в мистецтві — імпресіонізм, експресіонізм, сюрреалізм — та зрештою знов почав малювати у притаманному саме йому стилі.


Дмитро Молдованов – український художник, один із лідерів Hового наїву. Народився 1967 року в Миколаєві, але живе та працює в селі Парутино. Від 1991 року – учасник численних виставок в Україні та закордоном. З арт-центром «Я Галерея» художник співпрацює з 2011, за цей час створено понад 15 персональних проєктів.


⏳Коли: 14 вересня, 16:00

🏛 Де: Софіївська, 5а



Куратор: Павло Гудімов



Немає коментарів: