середа, 4 вересня 2024 р.

В Україні стартував конкурс Громада на всі 100


«Громада на всі 100» – це конкурс для громад, які хочуть ділитися досвідом та шукають можливості для втілення своїх ідей. Ваша громада має можливість виграти $100 тисяч на розвиток.


Громади можуть подавати актуальні, важливі для них проєкти, з корисною місцевою ініціативою, яка може розв'язувати місцеві проблеми територіальної громади, вдосконалюватиме місцеві процеси в межах громади. Проєкти учасників конкурсу мають сприяти розвитку та інноваціям у громадах. Громади можуть подавати проєкти лише за двома напрямками: соціальні ініціативи та місцевий економічний розвиток.


Будь-яка українська територіальна громада з населенням не більше за 100 тисяч може подати свій проєкт і заповнити анкету на участь у конкурсі на сайті https://fakty.com.ua/hromady/




Проєкт має сприяти місцевому економічному розвитку територіальної громади або підтримувати соціальні ініціативи, бути актуальним і важливим. Він повинен передбачати чіткі плани та графік реалізації, наприклад, у вигляді сформованого технічного завдання та/або плану реалізації. Проєкт має бути загальнодоступним для жителів громади, корисним для жителів, вирішувати місцеві проблеми територіальної громади, вдосконалювати місцевий процес у межах громади.




Від одного учасника на конкурс може бути подано один проєкт громади.




У проєкті, за бажанням учасника, може бути передбачено власний внесок або залучення внеску/ків інших партнерів. Наприклад, наданням матеріалів або сировини, обладнання або послуг, а також фінансового, майнового чи трудового внеску. Але це не обовʼязково.


Заявки прийматимуть до 29 вересня 2024 року.


Далі шляхом громадського голосування онлайн оберуть 20 кращих проєктів громад, ще 20 відбере експертне журі. Загалом конкурс міститиме чотири етапи відбору учасників і триватиме до 21 лютого 2025 року.


Громада-переможиця для реалізації проєкту отримає винагороду у вигляді робіт/послуг, майна (матеріалів, обладнання, товарів тощо), яке буде придбано й передано учаснику Програмою USAID DOBRE. Загальна вартість в гривнях не може перевищувати еквівалент 100 000 доларів США за курсом НБУ на дату подання заявки.


Конкурс  Громада на всі 100 реалізується в партнерстві Програми USAID DOBRE (Програма DOBRE) зі Старлайт Медіа та Українським кризовим медіа-центром.




Немає коментарів: