четвер, 8 серпня 2024 р.

Український внутрішній туризм відновлюється та демонструє зростання!



Цього року майже кожен другий українець подорожував країною, обираючи коротші, дешевші та безпечніші поїздки. Попит на оздоровчий відпочинок призвів до зростання галузі на 19%.
За перший квартал 2024 року туристична галузь сплатила до бюджету 616 млн грн – на 61% більше, ніж торік. Найбільше податків сплатили готелі – майже 400 млн грн, що на 69% більше ніж у 2023 році. Удвічі зросли податкові надходження від туристичних операторів і агентств. 
Частка сплаченого податку від діяльності турбаз та дитячих таборів зросла на 41%. Загалом цьогоріч за рівнем податків туристична галузь практично повторила результат довоєнного 2021 року.
Активно розвиваються кемпінги та стоянки для автофургонів. Хоча податкові надходження від цих засобів розміщення знизилися у порівнянні з довоєнним 2021 роком, вони все ж показують позитивну динаміку.
Внутрішній туризм в Україні продовжить зростати, адже українці віддають перевагу відпочинку на Батьківщині. Розвиток інфраструктури зараз також є інвестицією в майбутнє, коли ми зможемо знову вітати іноземних туристів.
Мандруй Україною – підтримуй своє!


Немає коментарів: