середа, 28 серпня 2024 р.

Презентували посібник “Антикорупція та доброчесність для студентської молоді”





Експерти ГО “Антикорупційний штаб” долучились до розробки посібника “Антикорупція та доброчесність для студентської молоді: від теорії до практики”. Його мета – через рекомендації і практичні вправи підвищити обізнаність та спроможність молодіжних працівників і студентів у сфері запобігання корупції та популяризації доброчесності. В основу посібника лягли Рекомендації з розбудови доброчесності у ЗВО, які експерти розробили на виконання Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки.


Для кого?




Цей посібник ми розробили для молодіжних працівників. Також він буде ефективний для студентських та молодіжних організацій. Адже на наше переконання, робота з молоддю щодо впровадження доброчесності може відбуватися не лише формально, у стінах ЗВО та на заняттях з відповідної дисципліни, а і в молодіжних центрах та інших осередках.


Про що?


У посібнику описана відповідальність та ролі всіх учасників освітнього процесу, а також як кожен на своєму місці може сприяти розбудові доброчесності. Мова йтиме про роль керівника ЗВО, способи його впливу на впровадження доброчесності, уповноваженого з питань запобігання корупції, студентське самоврядування. Також посібник дасть молоді інструменти взаємодії з різноманітними стейкхолдерами щодо підвищення доброчесності. Окремим розділом представлені практичні вправи, які допоможуть закріпити здобуті знання.


Завантажити посібник можна за посиланням.



Цей посібник розроблений у межах проєкту «Доброчесність для молоді», який впроваджує ГО «Антикорупційний штаб» та Офіс доброчесності НАЗК за підтримки проєкту ПРООН в Україні «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та фінансування Міністерства закордонних справ Данії.


Немає коментарів: