субота, 17 серпня 2024 р.

Право на життя, свободу і закон



Кожен має право на життя, свободу і закон!

- Вирішувати внутрішні кризи треба заглядаючи у себе і ставати максимально чесним із собою;

- вирішувати непорозуміння треба щирою розмовою, не боячись показатися слабким/кою;

- вирішувати конфлікти потрібно за столом переговорів - відверто говорячи про свої потреби та інтереси;

- вирішувати порушення прав/закону потрібно в суді, засобами правосуддя, де є чітка процедура та норми.

Лише так держава може залишається суверенною, демократичною та істинно незалежною як країна і як частина душі її громадян та громадянок!!!

Одна людина ніколи не уособлення всіх у державі, і ніколи не є показником глобального настрою чи сили, але ЗАВЖДИ ЛЮДИНА - НОСІЙ ЦІННОСТЕЙ.

Привселюдно "казнити" того, хто має інші погляди, чи нам не подобається, чи чимось нам загрожує - це ніколи не про силу. Це завжди про не бажання реально вирішувати якісь проблеми!

І якщо одна людина загубила чи втратила свої цінності, відступила від них - це НІКОЛИ НЕ ПОКАЗНИК, ЩО ВСЯ ДЕРЖАВА (УСІ ЛЮДИ) ЇХ ВТРАТИЛИ ЧИ ЗАБУЛИ!

ВАЖЛИВО КОЖНОМУ І КОЖНІЙ ЗБЕРЕГТИ СВОЇ ЦІННОСТІ!

А ОТЖЕ - ЗБЕРЕГТИ ПРАВО ІНШИХ НА ЖИТТЯ, СВОБОДУ ТА ЗАКОН!

Держава - це люди! Завжди! Це їх вибір! Якщо люди не обирають демократію та закон - вони зневажають сам фундамент держави!

ДЕ ОДИН/НА ВТРАТИВ/ЛА СВОЇ ЦІННОСТІ ТА ОРІЄНТИРИ - ДЕСЯТЬ МОЖУТЬ ВЧИНИТИ ПРАВИЛЬНО І ЗБЕРЕГТИ СВОЇ!

p.s. Бувають у житті моменти, дурні, недоречні, жорстокі та безглузді,помилкові та нахабні ... які перевіряють на міцність наш фундамент. Перевіряють нас на "вшивість". Хто ми є насправді? Як швидко ми відмовимося від своїх цінностей та орієнтирів? Як швидко забудемо про закон? Як швидко забудемо про права інших, піддаючись страху чи імпульсу?

Дай Боже усім нам мати достатньо сміливості побачити ці моменти і не втратити себе! А здобути та закріпити ще більше честі та гідності!
С.Пилипчук.


Немає коментарів: