четвер, 1 серпня 2024 р.

Останній місяць літа, но не війни


Звістка про появу в українських Силах спротиву американських винищувачів 4-го покоління F-16 від європейських партнерів, заполонило медіа. 

Показово, але "звітують" британські та американські газети/агенції. До чого? Мабуть, хочуть підтвердити союзницький борг. Тут таки повідомляють що українцям буде складно цю зброю використовувати. Мол мало смуг аеродромних неушкоджених за 2.5 роки війни...якісь мовний бар'єр у пілотів...

Ну й ніяких повідомлень про зброю (ракети) якою літаки заряджаються. Почекаємо. А європейським авторам варто дізнатись: хто були за етнічною приналежністю радянські аси 2-ї світової, які до речі воювали теж на американських літаках.  

А поки

Війна поповзла в липні в нову фазу. ІПСО - почали переважати бойові дії. На фоні відсутності електрики, їх ефект дійсно поширювався. Знищення чергової порції ворожої живої сили у 30000 піхотинців за місяць, майже не змінило тактичний розклад на фронті.

Експерти з усіх прасок свідчать, що росіянам вигідна пауза. Кремлівці - торгуються. 

Вкрай важливо економічні санкції "підкручувати"! Майже паніка у китайському штабі, що призвела до гіперактивності на дипломатичному фронті в липні - свідчення тому. 

Україна вийде з цієї війни з вкрай сильнішою політичною роллю. І точно - суб'єктом. Це усвідомили вже всі гравці й намагаються випрацювати власну позицію. Показова - Німеччина. Постачає зброю та будує тут військові заводи. ЗСУ - краще мати за партнера! Українці воюють вміло й намагаються сучасно, тому перемога за нами.

Цей наратив й варто транслювати назовні, а не просити вибачення та комплектувати з приводу фактів топкорупції. Це я про наратив українських медіа!

За місяць багато чого зміниться, в тому числі й у ході виборчої кампанії США. Незмінним залишиться українська жага до справедливості, та перемоги. Ну а перемовини - тактичні кроки які є під час кожної війни. Тепер, більшу цінність мають економічні здобутки. Хто їх творить? 

Мабуть, всі - хто не пішов у військо!

В.Головченко.



Немає коментарів: