вівторок, 6 серпня 2024 р.

90% українців хочуть, щоб до 2030 року Україна приєдналась до ЄС



За результатами опитування, проведеного на замовлення Національного Демократичного Інституту (НДІ) Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у травні 2024 року, дев’яносто відсотків українців заявляють про бажання, щоб Україна до 2030 року стала членом Європейського Союзу, 84% – НАТО. При цьому, очікують, що це цілком можливо – 77% та 71% респондентів відповідно.

Результати дослідження демонструють, що бажання вступу громадян до ЄС залишається стабільним протягом останніх двох років. Одночасно бажання вступу України до Альянсу зросло з 73% у 2022 році.

Крім того, опитування показало, що, на думку 70% респондентів, для вступу України до ЄС знадобиться щонайменше два роки, стільки ж вважають, що знадобиться щонайменше два роки для вступу до НАТО.

Результати опитування доступні за посиланням.

Довідково

Опитування було проведене з 8 по 25 травня 2024 року телефоном з використанням програмного забезпечення CATI (Computer-Assisted Telephone Interview — комп'ютерна система телефонного опитування). В межах опитування було проведено 2,508 інтерв’ю. Випадкова похибка для національної вибірки не перевищує 2,2%.


Немає коментарів: