середа, 28 серпня 2024 р.

Нова пошта в Молдові: 10 років розвитку та інновацій на молдавському ринку




Сьогодні Нова пошта відзначає важливу подію — 10 років роботи у Молдові. З моменту виходу на цей ринок у 2014 році компанія здійснила прорив, ставши однією з найшвидших і найбільш надійних логістичних компаній країни.

На початку діяльності в 2014 році Нова пошта в Молдові мала лише три точки сервісу: в Кишиневі, Кагулі та Більцях, які водночас слугували і сортувальним депо, і вантажними відділеннями. В компанії працювало всього 14 співробітників, які обробляли не більше 20 замовлень на день, а доставку посилок здійснювали 2 кур’єри, використовуючи громадський транспорт.


За 10 років Нова пошта увійшла до ТОП-3 найшвидших доставок Молдови, побудувала одну з найбільш розгалужених логістичних мереж у країні, яка налічує 21 відділення, 261 поштомат та три сортувальні термінали. Компанія продовжує впроваджувати інноваційні рішення, щоб відповідати вимогам клієнтів та сприяти розвитку місцевого бізнесу. Нова пошта першою на молдавському ринку запустила новий формат точок сервісу — пункти видачі посилок, що діють на базі вже існуючого бізнесу: магазинів, АЗС, тощо. 53 таких пункти вже зараз мають популярність, і Нова пошта планує подальше розширення цієї мережі.


Разом з мережею виріс і обсяг доставлених відправлень. Так, у першому півріччі 2024 року Нова пошта в Молдові доставила 1,1 мільйона посилок, що майже дорівнює об’єму, доставленому за весь 2023 рік (1,2 мільйона). Крім того, за 6 місяців 2024 року компанія сплатила 12,5 млн леїв податків до бюджету Молдови.


Нова пошта в Молдові доставляє посилки з маркетплейсів Китаю, Америки, України, а також в та з Румунії. Компанія активно працює над інтеграцією в систему Nova Post Europe, що дозволить клієнтам у Молдові надсилати та отримувати посилки з 13 країн Європи. Це стане важливим кроком у розвитку міжнародної доставки, яка вже сьогодні демонструє значне зростання. За перше півріччя 2024 року компанія доставила 771 тис. міжнародних посилок, тоді як за минулий рік ця цифра склала 590 тисяч.


Сергій Шапран, CEO Нової пошти в Молдові, коментує: "У 2024 році ми плануємо інвестувати 880 тисяч доларів у розвиток компанії, що в 4,5 рази більше, ніж минулого року. Основна частина інвестицій буде спрямована на розширення нашої мережі, ремонт відділень, автоматизацію робочих місць, оновлення ІТ-інфраструктури та збільшення автопарку для доставки кур'єрами. Наша мета — зробити доставку для клієнтів ще легшою та швидшою."


На 2025 рік Нова пошта в Молдові має амбітні плани, зокрема створення нового сортувального хабу, де бізнес-клієнти зможуть скористатися послугами фулфілменту. Це дозволить місцевим підприємствам зосередитися на розвитку свого бізнесу, залишивши логістичні процеси надійним партнерам. Адже Нова пошта завжди поруч.


Немає коментарів: