вівторок, 30 липня 2024 р.

В Миколаєві відкриють виставку «Мовні вправи» про постколоніальний досвід українців




Запрошуємо на відкриття виставки «Мовні вправи», як спробу поговорити з широкою аудиторією про постколоніальний досвід українців.

КОЛИ? 1 серпня (четвер) о 15:00
ДЕ? Кав'ярня Ginger (вул. Героїв Рятувальників (колишня вул. Лягіна, 8)
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією https://bit.ly/movnivpravy.

Виставка складається з творів сучасних українських художників, які працюють з темою національної ідентичності й переосмислюють колоніальний досвід українців, віднаходять свої власні голоси. Серед них Алевтина Кахідзе, Оля Федорова, Михайло Алексеєнко, Елтуран Мамедов та інші.

Всі твори незмінно присвячені темі мовної ідентичності, деколонізації та важливості української в повсякденному житті, а також тому, що навіть в цьому контексті ми разюче відрізняємося від нашого сусіда-агресора.

Також, в рамках відкриття, 1 серпня, відбудеться дискусія на тему «Багатомовний Південь як елемент локальної ідентичності». Мета події — створити простір для діалогу та запросити громадськість до рефлексії на тему мови як інструменту деколонізації, без нав'язування конкретних ідей чи ідеологій.

Виставка працюватиме щодня з 08:00 до 20:00 з 1 по 25 серпня 2024 року в кав'ярні Ginger.

Посилання на подію Facebook

Проєкт в Миколаєві реалізується Платформою MY ART у партнерстві з Агенцією розвитку Миколаєва за підтримки фундації Artists Support Ukraine, а також агенції та ГО Port of Culture.


Немає коментарів: