четвер, 11 липня 2024 р.

Фільм про незрівнянну співачку




Цьогоріч на 15-му Одеському міжнародному кінофестивалі відбудеться спеціальний показ фільму однієї з членкинь журі Національного конкурсу Лізи Марі Руссо*.

Ліза Марі Руссо стала виконавчою продюсеркою стрічки «Nothing Compares» («Ніщо не зрівняється») – захопливого портрету Шинейд O’Коннор. Фільм Кетрін Ферґюсон описує феноменальний підйом, а згодом витіснення культової ірландської співачки з мейнстріму попмузики.

Кіно сфокусоване на ключовому періоді життя Шинейд О’Коннор (з 1987 по 1993 рік), коли вона залишалася відвертою – як у висловлюваннях, так і в своїх піснях, – попри надзвичайний успіх та славу. Режисерка аналізує шлях виконавиці крізь призму сучасного фемінізму, використовуючи вражаючу бібліотеку архівних матеріалів, зокрема музичні відео, що закріпили за співачкою культовий статус. Фільм також підтверджує факт небажання Шинейд О’Коннор іти на компроміси в галузі, котра часто вимагала цього…

*Ліза Марі Руссо

Кінематографістка та продюсерка, яка очолювала три фонди Великої Британії. Її фільми демонструвалися на престижних фестивалях по всьому світу, в кінотеатрах, на телебаченні та на стрімінгових платформах. Керувала фондом BFI Doc Society Fund з 2018 по 2021 рік, а потім була виконавчою продюсеркою окремих проєктів. У 2009 році разом з Кейт Огборн заснувала Fly Film. Вона також є консультанткою Sheffield DocFest MeetMarket і ACE Producers, співпродюсеркою Autofiction Films українського документального фільму «Поема для маленьких людей» і альтернативна членкиня журі Європейського фонду солідарності з українським кіно.

15-й ОМКФ проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Програми «Креативна Європа» Європейського Союзу, Українського культурного фонду та Польського Інституту у Києві.Генеральний партнер - ТАСКОМБАНК
Музичний партнер - Радіо “Сільпо”
Партнер - Mastercard
Офіційний автопартнер - MAZDA
Офіційний партнер - UPHub
Національна спілка кінематографістів України - партнер
Водний партнер артезіанська вода Avalon - збалансований склад та чистий джерельний смак
Пивний спонсор фестивалю – Stella Artois від компанії AB InBev Efes Ukraine
Супер смачний партнер "Супер Філео"
Винний партнер - Latinium
Офіційний beauty партнер - L'Oréal Paris
SOLO for Diamonds - діамантовий партнер
Офіційний партнер - Moto
Генеральний телевізійний партнер ICTV 2
Головний медіапартнер 1+1 media
Інформаційний партнер Київстар ТБ
Медіапартнер MEGOGO
Артмедіапартнер Harper's Bazaar
Інформаційний партнер Marie Claire
Інформаційний діджитал-партнер Jetsetter
Благодійний партнер - БФ “Діти героїв”
Партнер - Інститут Адама Міцкевича “Instytut Adama Mickiewicza”

Офіційні локації кінофестивалю:
Parkovy – це комплекс івент локацій світового рівня у самому центрі Києва
Будинок кіно – фестивальний центр
Кінотеатр “Оскар”


Немає коментарів: