пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Мілованов з Баумейстером сперечаються



Освітяни України дають приклад суспільної дискусії. Вона українцям - не завадить!

«Украинский философ Андрей Баумейстер уверен, что за время войны его страна превратилась в тоталитарное государство» - російське видання Медуза.


Цей заголовок працює проти України. Андрій інтелектуально нечесний. Він не знає і не розуміє в що перетворилась Україна, бо, наскільки я знаю, він поїхав на першому місяці вторгення.

Андрій каже «Отстроить Украину будет невозможно. Понятно, что будут какие-то доноры, тендеры, коррупционные скандалы, разворовывание денег, будут что-то строить и показывать, что вот построили какой-то район города — в Харькове, в Днепре, где-то еще, — но ты не отстроишь климат, атмосферу.» Чому неможливо? Вся ідея відбудови, в тому числі в програмах ЄС та Світового банку - це не відбудувати, а побудувати краще "build back better"

Він фокусує увагу на корупції і зверхнє, легко знецінює майбутнє, безапеляційно стверджуючи що, якщо щось і вийде, то це буде єрунда. Фактів у нього нуль. Віри в майбутнє нуль. Бажання за це майбутнє боротись, створювати його - нуль. Звісно такі як Андрій не зможуть відбудувати Україну. А українці - зможуть.


«Многие уже не вернутся в Украину, а это миллионы людей.»

Знов, Андрій судить по собі. І вважає, що таких як він мільйони. Можливо. Але також правда, що багато людей повернуться, а багато вже повернулись. Ситуація може скластись так, що Україна буде більш безпечним та надійним місцем за декілька років. І люди вирішать повертатись тому що тут буде більше можливостей, а також тому що це іх дім. Можна говорити що все буде погано, можна працювати щоб було краще. Це вибір.


«А у страны с резко сократившимся населением без перспектив серьезного экономического, интеллектуального, культурного развития при затягивании войны шансы состояться как современное государство тают». 
Він знов говорить про себе. Він не вірить, але це не означає, що так буде. Тут він робить логічну помилку, стандартне упередження, аргумент який сам на себе посилається. Чому у немає шансів стати сучасною державою? Бо немає перспектив економічного, культурного, інтелектуального розвитку? А чому немає перспектив? Бо немає шансі стати державою. Насправді, все навпаки.
Економічна наука показує, що існує дві причини створення держави - війна і економічна криза. Тому тут Андрій не тільки не правий, але і ігнорує базові знання в темі про яку він говорить.


З інтерв’ю не зрозуміло що необхідно робити, окрім як йти на перемовини з росією. Про це також активно говорить кремль та його агенти впливу по всьому світу. Українцям важливо це розпізнавати та фокусуватись на власній спроможності.



Ми в KSE віримо в нове покоління. Вони прекрасні, талановиті та сильні. І в них вперше за довгу історію є шанс будувати країну поза імперським впливом рф і бути глобальними. Ми віримо що вони зможуть відбудувати країну і зробити її значно краще. Вся спільнота KSE об‘єднена ідею того, що ми можемо це зробити.


Немає коментарів: