четвер, 18 липня 2024 р.

Сливовий пиріг "насувається"




1983 році кулінарна оглядачка Маріан Буррос опублікувала в The New York Times рецепт сливового пирога, який став справжньою пристрастю для читачів газети і публікувався там протягом шести (!) років.



редактори потім вирішили, що достатньо.


і полетіли листи-обурення. мовляв, як вони могли припинити публікувати рецепт найпопулярнішого в світі пирога ))

«щоб протистояти обуренню читачів, — написала Буррос кілька років по тому, — рецепт був надрукований більшим шрифтом, ніж зазвичай, з переривчастою лінією навколо, щоб стимулювати людей вирізати його і повісити, скажімо, на холодильник».






оригінальний рецепт був розписаний в пропорції. цей в грамах від блогерки Віки Киктенко.


отож продукти вказую в тій послідовності, як змішуються




вершкове масло 110 гр

цукор 150 гр

2 яйця

борошно 150 гр

розпушувач 1 чл

кориця 1 чл

дрібка солі

сливи 12 шт

цукор і кориця 1 чл, щоб посипати пиріг перед запіканням


температура - 180.

час приготування - 40 хв.


якщо ще не пекли – повірте, це найлегший спосіб пригостити і пригоститися.
С.Стрєтович.

Немає коментарів:

Дописати коментар