субота, 29 червня 2024 р.

Виробники дронів у США пропонують надсилати їх більше в Україну для випробувань



 Виробники дронів у США просять Конгрес збільшити інвестиції у виробництво дронів, щоб надсилати ці безпілотники на війну в Україну. 
Випробування дронів на справжній війні у майбутньому допоможе США вийти в лідери в галузі виробництва безпілотників, сказав під час слухань у Палаті представників США Адам Брі, засновник компанії Skydio, яка є одним із постачальників дронів в Україну.
У Конгресі висловили занепокоєння залежністю України від китайських дронів і проаналізувати, наскільки небезпечним для американських інтересів стає зростання китайського дронного ринку. Адам Брі розповів законодавцям про власну співпрацю з українцями і зауважив, що США мають вчитися на досвіді України із випробування безпілотників.

"Військове використання безпілотників в Україні є повчальним. У мене була нагода відвідати Україну, зустрітися з багатьма їхніми операторами безпілотників. Вони нічого не роблять, не піднявши спочатку дрон у повітря", – сказав Брі.

За його словами українці використовують дрони для цілої низки завдань військового і цивільного характеру.

"Вони використовують дрони для завдання ударів, для спостереження за полем бою, для огляду пошкоджених будівель, щоб документувати воєнні злочини Росії", – розповів засновник Skydio. 



Немає коментарів: