субота, 15 червня 2024 р.

Елегієй пам'яті загиблих в Одесі завершили сезон



Національний Одеський філармонічний оркестр завершив концертний сезон 2023-24. Черговий воєнний рік знаний музичний колектив активно працював й гастролював. Ворогу не вдалось припинити творчій процес в Одесі, бо захисники краю весь час на бойовому. Ось і цей концерт розпочався з незначною затримкою, бо лунала повітряна тривога та було відмінено світло.

Диво відбулось! Світовою прем'єрою Елегії пам'яті загиблих в Одесі від українського композитора Євгена Оркіна, який вже 20 років мешкає в Німеччині, відкрився концерт.

Маєстро Хобарт Ерл подякував слухачів за хвилину мовчання, після виконання цього меморіального твору, доречі дуже цікавого.

Ну а наступні півтори години одесити та гості міста у моря "купались" у чарівних звуках симфонії 2 Йога Брамса.  Непересічна оптимістична й енергійна музика.

Тримайтесь!

З таким закликом диригент звернувся до зібравшимся після 5-ти хвилин овації. На біс була виконана візитівка симфонічного колективу Карпатська рапсодія Мирослава Скорика.



Культурні події надихають містян, що вимушені всі воєнні перешкоди долати. Вкрай цінна їх роль для створення настрою спротиву агресії. Як й репрезентація української культури за межами держави. Тому в культурному секторі, як й у військових відпочинку поки не відбувається.

В. Ніколаєв з Одеської філармонії.



Немає коментарів: