середа, 19 червня 2024 р.

Човен митця Маркітана приплив до музею



Миколаївський обласний художній музей імені В.В. Верещагіна презентував персональну виставку миколаївського художника Олексія Маркитана «А човен пливе». Експозиція налічує понад 30 робіт митця.
Чимало миколаївців скористались можливістю поринути у дивовижний світ, який створював на своїх картинах художник Олексій Маркитан ( 18 червня1959 Миколаїв – 26 червня 2017 Миколаїв).


Директор МОХМ імені В. В. Верещагіна Сергій Росляков підкреслив,  що «художник Олексій Маркитан один з тих, хто міг  бачити повсякденне реальне життя як театр абсурду, апокаліптичний карнавал; суміш багатьох традиційних жанрових різновидів. але в його душі завжди залишалася віра в розум, науку, безмежність людських здібностей. 

Цінність людини визначалася вже самим фактом її існування. Його творчість – це класика вітчизняного мальовничого постмодернізму». 

Роботи Олексія Маркитана  залишаються актуальними вже багато років і входять до вітчизняної десятки найцікавіших  виставок, до якої належить і сьогоднішня, що відкрилася у просторій світлій залі художнього музею імені В.В. Верещагіна. 

В світі існує багато напрямків для дозвілля людей і кожен вільний вибирати те, що йому до вподоби.  




Немає коментарів: