четвер, 13 червня 2024 р.

Як не згадати суднобудівників Миколаєва



Війна все більше додає аргументів: чому у нездоланній фортеці Півдня - Миколаєві треба відновлювати суднобудування. Сьогодні знаний експерт - висловився!

Роки 4 тому мене одна поважна організація просила зробити інфографіку про Миколаївське суднобудування в 2014-2019 роках. Не знаю – чого вони очікували. Ну, я зробив. Відправив. Через годину мені телефонує хлопець, з яким ми спілкувалися і каже: "Начальник запитує – що це таке? Які ще 40 суден побудовано? В нас же нема суднобудування!".




У ту статистику я включив не тільки "Нібулон", тому цифри таки підтверджувалися. Але я за інше. Це якийсь феномен – в наш час, насичений засобами доставки інформації, 90% громадян нічого не знає, що в Миколаєві досі будують судна! Власне, це стосується не тільки суднобудування. Така ж ситуація в усіх галузях суспільного життя. Саме це і дозволяє маніпулювати громадською думкою і домагатися шокуючих результатів виборів.





Ну а суднобудування… Що ж. Воно питомо важливе для міста. Але необізнаністю людей знову маніпулюють і рефреном повторюють – "судостроєніе в Ніколаєве уже не возродіца". Дивіться, якщо люди традиційно на це гівно поведуться, то ми залишимося взагалі без промисловості в країні, зруйнованій війною.

Д.Удовицький. 
фото автора


Немає коментарів: