вівторок, 18 червня 2024 р.

Ключові пріоритети реформ: публічна адміністрація, суд, система правосуддя й демократичні інститути



Під час Форуму «Крізь реформи до зірок: Парламент, Уряд та громадянське суспільство» віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина підкреслила: «У нашому переговорному процесі будуть представники громадянського суспільства і бізнесу».

Діалог між усіма сторонами — запорука ефективних політик на рішень на шляху до Європейського Союзу. 
Саме тому ми в Коаліції РПР спільно з Центром політико-правових реформ вже вступаємо в цей діалог і готові презентувати консолідоване бачення експертної спільноти чотирьох напрямків реформ: публічна адміністрація, суд, система правосуддя й демократичні інститути.

Прозоре й системне функціонування, відповідність міжнародному праву, визначена пріоритетність і врахування контексту повномасштабної війни — ось ті основні засади, на яких наші експерти базували окреслені пріоритети реформ. Пропонуємо розглянути їх і вам.

Нагадаємо, Форум «Крізь реформи до зірок» у травні в Києві об’єднав усіх ключових стейкголдерів переговорного процесу, які обговорили, ключові пріоритети вступу України в ЄС.

Публікація підготовлена в межах реалізації проєкту «Демократична інтеграція, стійкість та залучення» (Ukraine-DARE), який реалізує Democracy Reporting International (DRI) за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини та у співпраці з Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ та Центром політико-правових реформ. Думки та погляди, висловлені в публікації, не обов’язково відображають позицію Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.



Немає коментарів: