субота, 29 червня 2024 р.

Легендарне сімейне видавництво змінило власника




Видавництво «Основи» отримало нових власників – Українську школу політичних студій (УШПС) та її випускників. Вони видаватимуть праці сучасних політичних філософів, політологів та економістів. Навіщо школі власне видавництво?


«Основи» – єдине видавництво в Україні, яке могло зацікавити УШПСта аналітичний центр «Лабораторія законодавчих ініціатив» («ЛЗІ»), каже його керівниця Світлана Матвієнко. Разом із випускниками УШПС – Андрієм Вишневським та Анастасією Бородіною – і ГО «ЛЗІ», вона стала новою співвласницею видавництва.

Чому саме «Основи»?
Понад 20 років «Лабораторія» працює для розвитку демократії та сильних державних інституцій. А з українських видавництв лише «Основи», засноване Соломією Павличко у 1990-х – 2000-х роках якісно видавали та перекладали відповідну літературу: тексти філософів та політиків Джона Локка, Джона Ролза, Роналда Дворкіна та інших, каже Матвієнко.

Сума угоди невідомо. Гендиректор видавництва «Ранок» Віктор Круглов оцінює її від $50 000 до $70 000. Якщо створювати видавництво з нуля, середній термін окупності інвестицій становить 2–3 роки, дослідили нові керівники «Основ».

Немає коментарів:

Дописати коментар