середа, 12 червня 2024 р.

Доєднуйтесь до родини переможців на Чорному морі




Українські військово-морські сили на сьогодні, третій рік повноцінної війни з Росією є переможцями на морі. Відігнали основні сили ворожого флоту від Криму, потопили флагман й десяток десантних кораблів, повністю унеможливили десант з моря у Причорномор'я. Стало це можливим, бо в України є флот, молодий й амбітний з сучасними засобами ураження, через які посіяне ховаються в бухтах Північного Кавказу.

Одеська письменниця Зоя Казанжи написала великий текст: як до родини українського флоту приєднатись? Наводимо його без купюр.

Цей пост пишу на замовлення :) На замовлення Військово-Морських Сил ЗСУ.



І мова йде про вступ до Інституту Військово-Морських Сил, які справді вважаються елітою національного війська.


Тому, якщо комусь із вас, ваших дітей чи знайомих, потрібна інформація про цей Інститут, ось деталі:



Інститут Військово-Морських Сил - це державна структура, єдиний в своєму роді навчальний заклад країни, що готує фахівців для національного флоту: офіцерів ВМС ЗС України та Морської охорони Держприкордонслужби. Тут вас навчать керувати бойовими кораблями, експлуатувати їхні енергетичні установки та складну електроніку, занурюватися під воду та наносити ворогові разючі удари - де б він не був.




Якщо ви зачитуєтеся морськими романами, можете відрізнити лінкор від лінійного крейсера, барк від баркентини, пояснити, чому бриг - не корабель, а offshore patrol vessel - це шлях у нікуди :)



Якщо ви знаєте трохи про те, що таке морська міць, розумієтеся в азимутах, мрієте працювати зі справді великими двигунами й ракетами - ви абітурієнт Інституту.




Тонка електроніка, витончена штурманська культура, азарт і хвацькість підводних диверсійних операцій, велика стратегія - це все про них.




В Інституті впевнені, що коли-небудь з його стін випустять українського Нельсона :)




А, може, вже випустили, просто йому до зоряного часу залишилося піднятися всього на кілька службових сходинок.




Сьогодні Інститут Військово-Морських сил готує морських офіцерів за п'ятьма спеціалізаціями. Ви можете обрати будь-яку за смаком. Головне - відповідати вимогам.




1. "Корабельна зброя та засоби навігації" - це майбутні вахтові офіцери, командири штурманських, ракетно-артилерійських, мінно-торпедних бойових частин. А ще - командири кораблів і з'єднань кораблів. Флотоводці.




2. "Корабельне радіотехнічне озброєння та засоби зв'язку" - офіцери бойових частин зв'язку та радіотехнічної, фахівці з телекомунікацій та мереж, програмісти. Військові IT-шники.




3. "Корабельні енергетичні установки" - механіки, електротехніки. Ті, без кого бойові кораблі не зрушать з місця, перетворившись на легку ціль для ворога. Чарівники дизелів і газотрубинних агрегатів. Це, до речі, ціла каста, яка з презирством дивиться на непосвячених. Стати в ній своїм - велика честь! Спробуйте.




4. "Берегове ракетно-артилерійське озброєння" - командири батарей і дивізіонів як ствольної артилерії, так і ракетних протикорабельних комплексів. Випускники Інституту керують системами типу "Гарпун" і "Нептун", що стали грозою для окупантів. Саме вони в травні 2022 року знищили флагман російського чорноморського флоту - крейсер "Москва". Це "довга рука" ВМС, стратегічний фактор, який визначає хід війни.




5. «Морально-психологічне забезпечення в підрозділах і на кораблях» - офіцери-психологи та вихователі, чия діяльність часто залишається недооціненою. Тим часом саме вони, працюючи в найнебезпечніших місцях, підтримують моральний дух товаришів, витягують їх із психологічних ям, вирішують соціальні питання. Спробуйте й цей напрям.




6. «Пошуково-рятувальні та водолазно-аварійні роботи на морі». Цю спеціалізацію теж, напевно, не варто особливо презентувати. "Тихо прийшов, тихо пішов" - це про них. Про людей, які підривають ворожі кораблі та мінують виходи з їхніх баз, які запобігають такому на наших базах. Сильні духом і тілом. Українські водолази.




Як зв'язатися з учбовий закладом?




Найпростіше: підключайтеся до телеграм-бота - https://t.me/karas_ivms_bot. Його звуть Карась. Військові його ласкаво називають Карасиком.




Якщо ж у вас виникнуть якісь додаткові запитання, то телефонуйте за номером 093-430-57-36 - це консультант Інституту з питань вступу.




Новини Інституту Військово-Морських Сил зазвичай публікуються на Facebook: https://www.facebook.com/onma.navy/




E-mail приймальної комісії: mail_onma@navy.mil.gov.ua.


Немає коментарів: