субота, 1 червня 2024 р.

Менеджмент без принципів - не на часі




Насправді кейс Мацуки - надзвичайно важливий. Я без перебільшення. Мова про спробу ввести цензуру у державному інформагентстві Укрінформ. 
Вводити темники безумовно не протидіяли офісом і навіть намагались заохочувати. Але весь посилений конструкт вибудував саме Мацука.

І тут важливо трохи про ментальність сказати. Друль в статті Галицька дихотомія на Збручі пояснював, як відрізняється західний світогляд від моковсько азійського на прикладі робіт соціолога Лефевра.

Суть така, що чи можемо ми йти до навіть найблогородніших цілей порушуючи принципи благородства і гідності на цьому шляху?

Досвід людства і успіх Заходу каже, що ні. Ні, адже пастка не звертати уваги на засоби і інструменти і створює суспільне пекло. В статті багато прикладів. Грубо кажучи, всі починають проявляти брехню і кидалово чим сіють татальну зневіру в суспільстві. Але да, цілі тіпа благородні. А виходить - пекло

Так от, Мацука класичний азієць, рускій ліберал. Він готовий був для перемоги і любові до свого лідера, порушити важливі принципи. Так і руйнується свобода і формується диктатура. Саме таким світоглядом.

Останній капіталіст.


Немає коментарів: