понеділок, 24 червня 2024 р.

Смачний Шавуот по-миколаївськи: як діти з AJT Junior відзначили єврейське свято




Шавуот – це свято врожаю та відданості Торі, яке єврейська спільнота відзначає з особливою урочистістю та радістю. Це свято символізує прийняття Тори на Синайській горі та об'єднує людей навколо традиційних обрядів і спільних цінностей.

Цей день розпочинається з молитви та читання Тори, а також частування святкових страв, серед яких обов’язково мають молоко і мед, що символізують чистоту і плодючість.

До святкування Шавуоту долучилися і дітлахи з миколаївського клубу NOEK від AJT Junior – міжнародної мережі клубів з неформальної освіти для дітей з єврейським корінням, що працюють на базі єврейських центрів у 14 українських містах.

«Шавуот — це час, коли зустрічаються традиції, смак та дружба, і це дуже круто, що я зустрічаю це свято не тільки зі своєю мамою та бабусею,а і з моїми друзями у NOEKу», – поділилася своїми враженнями від святкування Софія Карамлева, 8-річна учасниця клубу.

Святкування Шавуоту у NOEK пройшло дуже смачно і весело. Адже дітлахи вчилися готувати традиційні молочні смаколики на майстер-класі: вафельні торти зі згущеного молока, а також тарталетки, прикрашені фруктами, вершками та сгущенкою. Кожний виріб виглядав як маленький шедевр кулінарного мистецтва, яким дітлахи потім поласували.

Довідка:

Active Jewish Teens (AJT) Junior - це міжнародна мережа клубів з неформальної освіти для дітлахів 7-12 років, які мають активну позицію в єврейській громаді.




Немає коментарів: