четвер, 13 червня 2024 р.

Про що будуть нові топоніми Миколаєва? 11 днів ще можна голосувати




Залишилось 11 днів до закінчення громадського обговорення щодо перейменування вулиць у Миколаєві.
Найбільший ажіотаж - навколо нової назви Потьомкінської. 
Наш варіант, як й громадськості міста - Романа Шухевича! Місто бажає "перебити" Марком Кропивницьким, який вже представлений бібліотекою на цій вулиці. Не варто, панове консультанти з гуманітарних питань так маніпулювати!

Загалом за результатами на мапі міста можуть з’явитись 189 нових топонімів, які запропонували до перейменування топонімічна комісія та громадськість з метою подолання наслідків колоніальної політики. Серед них багато «нових» імен історичних особистостей та сучасників, зокрема полеглих героїв російсько-української війни.

Тому спробуємо разом розібратись, на честь кого будуть названі вулиці, провулки, парки й сквери міста. А там багато достойних імен, які вперше будуть представлені на мапі міста!
Вулиця "Привозна" за "совєтів" переназваная на честь генерала червоної армії (Дунаєва) має отримати логічну назву - Театральна, бо саме тут розташовано Національний академічний український театр драми та музичної комедії.


А поки варто прийняти участь у голосуванні, авторизувавшись на платформі E-DEM тут
Залишається мало часу, а деякі вулиці у Корабельному районі, чи Варварівці не "набрали" кількості навіть мешканців за пропоновані варіанти! Треба!


Проект «Деколонізація Миколаєва: аналіз нових топонімічних назв у публічному просторі» реалізується Платформою MY ART у партнерстві з Агенцією розвитку Миколаєва за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна очікуємо від цього колективу більшої інтенсивності у адвокатуванню змін топонімічних назв.
С.Лиманов.


Немає коментарів: