неділя, 14 квітня 2024 р.

Два роки Миколаїв без питної води в крані


 Минуло 2 роки, як лаптеноги орки вирішили захопити Миколаїв, через відключення води. Хто не знає, Миколаїв - місто яке з 3-х сторін оминає вода. Тобто стратегічно, ця акція -  безглузда.  Але...ворог добре знав, що комунальне підприємство Миколаївводоканал використовує (!) єдине джерело водопостачання, створене промисловим об'єктом (МГЗ), який є російською власністю на момент початку війни. Ну а резервне водосховище за Кульбакіно, місцеві мудрагелі ще у 00-і роки... позбавили води.

Ми робимо такий далекий екскурс в історію, щоб нагадати, як давно московити збирались придушити українське місто Миколаїв.

Миколаївці пішли до річок за водою

А потім тролейбусом/трамваєм почали розвозити воду


Тепер до строків відновлення водопостачання.

Місцеві менеджери кажуть: не раніше 2025-го. Бо...так їм здається. А голова кабміну щось про теперішній рік казав, навіть якісь гроші підписав надати. Іноземна допомога, зокрема з Данії також надходила. Але ...

Вода в кранах у помешканнях миколаївців досі не придатна для споживання. Миколаївські журналісти цю тему точно не облишать, допоки не нап'ються води з під крану!

Колись тут було водосховище Миколаєва


А що правоохоронна система держави Україна, не бажає визначити: хто допомагав знищити водопостачання до півмільйоного міста? Хто, та в який спосіб позбавив миколаївців права на питну воду? І як це вплинуло на безпеку держави?

Кейс точно вийде цікавий.

С.Лиманов.



Немає коментарів: