неділя, 18 лютого 2024 р.

Біограф Утьосова взявся за економічну освіту в Одесі


Презентація перших глав книги в бібліотеці Грушевського


Відомий біограф Утьосова, та багаторічний інтерв'юєр попкультурних діячів - Олександр Галяс вирішив повернутись до "джерел". Тепер він, випускник одеського "нархоза" 70-х років минулого сторіччя взявся за економічну освіту в Одесі.

Ще у 1860-х роках в Одесі було відкрите економічне училище. В його стінах ще задовго до КВНів вчились не тільки "капітани" економіки, але й міфотворці. Ісаак  Бабель - не один такий.

Звернув увагу Олександр на вчителів закону божого, без якого в імперських навчальних закладах було ніяк. Батько письменника -археолога- шпигуна В.Петрова, вчив майбутніх економістів катехизису. А поряд - історик, народовець Олекса Маркевич, який доклався до першої збірки про українські пісні Одеси, та політеконом - євроінтегратор Георгій АФАНА́СЬЄВ, міністр УНР. Багатьох непересічних викладачів та учнів автор витяг з річища забуття. Дякуємо йому, та адміністраторам економічного університету, що мали небайдужість зацікавитись: хто працював та вчився в цих стінах у позаминулому сторіччі.
І хоча збирати факти про буржуазну справу в постсоціалістичній Одесі ще той квест, маємо надію що вправний автор О.Галяс зробить цікаву книгу про економічну освіту.
С.Лиманов.


Немає коментарів: