На базі закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Новоодеський професійний коледж» проведено «Творчу толоку» для викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області та запроваджено проєкт «Вінтажна кухня Миколаївщини» метою якої є відродження аутентичної кухні Миколаївщини.
Французький філософ, кулінар - Жан Антельм Брийя-Саварен писав: «Скажи мені, що ти їси і я скажу, хто ти!»
Що ми їмо – відомо, а що їли наші пращури? Не треба вважати, що наші пращури були людьми обмеженими та примітивними!
На Миколаївщині дуже багата нематеріальна культурна спадщина України. Кажуть, щоб зрозуміти людину, треба з’їсти разом із нею пуд солі, а щоб відчути «на смак» культуру народу — поласувати стравами традиційної народної кухні. Кулінарні рецепти Миколаївщини пройшли складний шлях удосконалення від простих страв до найскладніших рецептурних композицій. Наприклад, в селах південної частини області готують надзвичайно смачні та оригінальні страви – «Тюльку насторчак» та видатний «Червоненський або Матвіївський борщ з бичками» — традиційний матвіївський зелений борщ зі смаженими бичками, квасолею та яйцями.
Ці страви є нематеріальною спадщиною Миколаївщини.
Немає коментарів:
Дописати коментар