четвер, 25 січня 2024 р.

Одеський літфестиваль релокувався до Румунії




9-й Одеський міжнародний літературний фестиваль відбудеться в Бухаресті з 22 по 25 лютого 2024 року. 
Серед запрошених гостей українські автори Ія Ківа, Юрій Винничук та Василь Махно, румунські автори Нора Юга, Дан Соціу, Нікіта Данилов та Раду Ванку, який виступить зі вступним словом, Філіп Сендс з Великої Британії, Олів'є Гес з Франції, Даніель Кельманн і Норман Олер з Німеччини, Карл Маркус Гаусс з Австрії, Аріан фон Граффенрід і Йонас Люшер зі Швейцарії та Іларія Гаспері з Італії, яка представить свої літературні подкасти "Chez Proust" і "Bachmann". Поезія буде представлена протягом 2 вечорів та авторських читань. Серед тем - майбутнє Європи, літературні зв'язки між країнами Чорноморського регіону, роман Макса Блехера "Пошрамовані серця" 1937 року та українська література, якій у річницю початку війни, 24 лютого, буде присвячено всесвітні читання. Під час цієї події ми згадуємо авторів Вікторію Амеліну та Максима Кривцова, які загинули на війні.

Через війну останній фестиваль відбувся в Батумі, а не в Одесі, як зазвичай. Спонсорами фестивалю є Фонд Яна Міхальского, EUNIC, PRO HELVETIA, Гете-Інститут у Бухаресті та Національний музей румунської літератури, де саме і відбудеться фестиваль. 
Ганс Рупрехт та Ульріх Шрайбер керують фестивалем з моменту його заснування у 2015 році. Повна програма буде опублікована наступного тижня на сайті www.litfestodessa.com


Немає коментарів: