пʼятниця, 5 січня 2024 р.

Журналістка змінила медіа, але продовжила інформувати

 


Відома миколаївська журналістка Олена Горячева, яка багато років працювала для новин загальнодержавних телеканалів, тепер виробляє власний подкаст. Мені цей вчинок колеги здається симпатичним. Здається, можна не волати: все пропало! Журналістика нікому не потрібна.

Навпаки. Незаангажований погляд журналіста у демократичному суспільстві набуває нової ваги.

«Вся територія від Кінбурну до Нової Каховки є суцільним згарищем», «Нажаль, гинули цивільні люди на мінах. Свійська худоба дуже часто потрапляє на міни» ...

Це цитати з моєї бесіди з унікальним дослідником стану Кінбурнської коси.

Повністю можна послухати в моєму подкасті "Мені болить: війна та екоцид". Епізод_5: Кінбурнська коса. 

Тепер точно в два кліки без реєстрації.

У подкаста є власний сайт - домашня сторінка!

https://menibolyt.in.ua/

І ще я хочу, щоб ви знали, яку титаничну працю з фіксування воєнних злочинів окупантів виконує науковий співробітник національного природного парку «Білобережжя Святослава» Євген Касьянов. 

Він з першого дня повномасштабного вторгнення і окупації півострову мониторить там ситуацію за допомогою супутникових знімків.

Чоловік разом з родиною мешкає у селі на березі Дніпровського лиману, яке щодня обстрілюється з тимчсово окупованого Кінбурну.

За допомогою старенького комп`ютера і безкоштовних знімків з супутників науковець склав карту пожеж на півострові в динаміці. Ось вона тут:

https://arcg.is/1vLTmy1 "

Суспільство має бути впевненим що професійні журналісти не всі поїхали з України, а працюють.




Немає коментарів: