четвер, 18 січня 2024 р.

Стрічку «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова отримала дві номінації на Премію BAFTA



Щорічна британська Премія визначила номінантів. Окрім українського фільму серед них опинилися «Зона інтересу», яка скоро вийде в українських кінотеатрах.

Британська академія телебачення та кіномистецтва оголосила номінантів на Премію BAFTA. Картина «20 днів у Маріуполі» здобула номінації в категоріях «Найкращий документальний фільм» і «Найкращий не англійськомовний фільм». Це стрічка українського режисера Мстислава Чернова, яка розповідає про перші дні облоги російськими військами українського міста. В Україні стала найкасовішою документальною картиною в кінопрокаті, а також була висунута як національний представник на Премію «Оскар» (наразі представлена в шортлистах номінацій за Найкращі міжнародний та документальний фільми).

Серед номінантів Премії BAFTA є також історична драма «Зона інтересу», яка вийде в український прокат у лютому. Робота Джонатана Ґлейзера отримала номінації за видатний британський фільм, не англійськомовний фільм, режисерську роботу, адаптований сценарій, жіночу роль другого плану, операторську роботу, монтаж, роботу художника-постановника і звук. Сюжет розгортається довкола чоловіка з дружиною, які будують оселю мрії — з затишним садом, дорогими пожитками, родинними вечорами за читанням із дітьми. І тільки високий паркан нагадує, що поруч з їхнім райським куточком стоїть концтабір, де чоловік працює комендантом.



Лідерами за кількістю номінацій на Премію BAFTA стали фільми «Оппенгеймер», «Бідолашні створіння», «Вбивці квіткової повні», «Зона інтересу».



Немає коментарів: