четвер, 21 грудня 2023 р.

Десантник миколаївської 79-ї бригади знищив 14 танків



Військові 79-ї бригади. 

Військовослужбовець на псевдо "Гагауз" — молодший сержант миколаївської 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Він командує розрахунком протитанкового ракетного комплексу "Джавелін". На його рахунку вже 40 бойових машин російської армії, з яких 14 — танки.

Про це 18 грудня 2023 року повідомила пресслужба 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Командування визначає вогневу позицію, де далі починають працювати військові.

"Ми завжди працюємо в парі. Коли, я знаходжу ціль, бачу і даю команду другому номеру: "До бою". Він готує ракету до бойової роботи. Я в цей момент ловлю ціль, роблю пуск і після цього, негайно, викачуємося в укриття", — розповідає "Гагауз".

Зі слів десантника, практика доводить, що інколи треба шукати інше місце для кращого ураження противника.

Десантники 79-ї бригади. Фото: 79 окрема десантно-штурмова Таврійська бригада

В одному з боїв розрахунок знищив п'ять бойових машин армії Російської Федерації. Завдяки цьому бійцям вдалося зупинити наступ російської колони.

"Був момент коли нам дали бойову готовність, як тільки ми зробили перший пуск, по нас почали працювати два танки, але ми свою бойову роботу виконали. Була зупинена колона противника, серед яких три техніки було знищенні. Інші відступили", — говорить молодший сержант.

Знищена російська техніка. Фото: 79 окрема десантно-штурмова Таврійська бригада

На посаду протитанкіста "Гагауз" став влітку 2022 року.

"Навчався у наших бригадних інструкторів, вони коротко розповіли, як користуватись джавеліном і в кінці літа минулого року (2022 рік — ред.), я зробив свій перший пуск. Перша ціль була МТ-ЛБ противника (російської армії — ред.). Після ураження в мене з’явився азарт, впевненість у собі та бажання палити ще", — пригадує військовослужбовець.

Зі слів бійця, як тільки їх виявляють російські війська, то починають стріляти зі стрілецької зброї, танків, артилерії до КАБів й РСЗВ.
 


Немає коментарів: