четвер, 16 листопада 2023 р.

Високий представник ЄС та Єврокомісія подали пропозиції щодо 12-го пакету санкцій проти Росії

Розтрощена будівля Одеського художнього музею. 5 листопада



У жовтні Європейська Рада вирішила ще більше послабити здатність Росії продовжувати агресію проти України. Відповідно до цього рішення, Високий представник ЄС спільно із [Європейською] Комісією вчора ввечері подали до Ради пропозицію щодо 12-го пакету санкцій.

Високий представник ЄС пропонує ввести санкції проти ще понад 120 фізичних та юридичних осіб за їхню роль у підриві суверенітету і територіальної цілісності України.

Високий представник разом із Комісією також пропонує ухвалити нові обмеження на імпорт та експорт, а також заходи щодо посилення ліміту цін на нафту та протидії обходу санкцій ЄС.

Пропозиції щодо включення в список поширюються на осіб, які належать до російського військового, оборонного та ІТ-секторів, а також інших важливих економічних операторів.

Запропоновані заходи спрямовані проти тих, хто організував нещодавні незаконні так звані «вибори» на територіях України, що є тимчасово окупованими Росією, осіб, відповідальних за примусове «перевиховання» українських дітей, а також осіб, які поширюють дезінформацію та пропаганду на підтримку загарбницької війни Росії проти України.

Пропозиції спрямовані на посилення санкцій у цілому.

Пакети санкцій є частиною стратегії ЄС, розробленої у відповідь на незаконну війну Росії проти України, разом із заходами, спрямованими на політичну, економічну та військову підтримку України. Заходи Євросоюзу продовжують посилювати тиск на Росію задля припинення численних порушень Статуту ООН і міжнародного права, а також задля підвищення ціни, яку російська воєнна машина має платити за такі порушення.


Немає коментарів: