четвер, 26 жовтня 2023 р.

Мережа Район.in.ua запустила 11 нових новинних сайтів в Одеській та Миколаївській областях



На інформаційному полі з'являється конкуренція. Як зазначається у повідомленні мережі, в Одеській області сайти відкрилися окремо для кожного районного центру та Одеси. На Миколаївщині – Район.Баштанка, Район.Буг, Район.Вознесенськ, Район.Миколаїв. Національна мережа Район.in.ua функціонує у складі медіахолдингу CID Media Group.

Координатором мережі у цих регіонах працює викладач практичної журналістики, медіатренер та редактор Вячеслав Головченко. Він наголошує на важливості незалежних медіа у південних областях, що нині потерпають від російської агресії.

Як пояснили медійники, редакція Район.in.ua традиційно називає свої сайти, поєднуючи назву бренду "Район." з топонімом адміністративної одиниці, на яку розповсюджується покриття медіа. Водночас у своїй редакційній політиці команда визначає пріоритетними питання історичної пам'яті та розвитку української культури, тому назви двох нових гіперлокальних медіа не дублюють русифіковані назви міст. Йдеться про Первомайськ Миколаївської та Білгород-Дністровський Одеської області.

"Сайт для Первомайського району буде називатися Район.Буг за назвою найважливішої річки регіону Південний Буг. А для сайту Район.Білгород ми "відрубали" цю сталінську приставку "Дністровський". Сподіваюся, що наша редакція посприяє процесам дерусифікації на півдні", – розповідає головна редакторка національної мережі Район.in.ua Ірина Воротна.


Немає коментарів: