понеділок, 2 жовтня 2023 р.

У Миколаєві відбувся традиційний козацький Грай



1 жовтня на місці стародавнього козацького перевозу відбувся традиційний козацький ГРАЙ, в якому взяли участь вихованці спортивних та загальноосвітніх навчальних закладів.


Учасників козацьких традицій привітав перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов, начальник управління молоді та спорту Миколаївської обласної військової адміністрації Михайло Ніколаєв та начальник Миколаївської митниці Сергій
Миколенко.

В Парку Перемоги було урочисто встановлено найбільшу в Україні булаву та презентовано напрацювання Миколаївської козацької військово-спортивної школи.


У рамках заходу учасники взяли участь в лекційних та практичних секціях івенту:

Від танцю до бою.

На теоретичному занятті учасники заходу ознайомилися з історією виникнення козацької бойового танцю, його різновидами, назвами в різних регіонах, вплив на виховання та формування молоді.

В практичному занятті вивчили основи козацької руханки, приймали участь в плясових іграх: «пляска з платочком», «топанка», «присядка».

Бойові ігри: Козацькі бойові ігри.

Дізнались багато інформації про народні ігри України, вплив ігор на виховання молоді та формування світогляду та соціальних відносин.
Дізнались різновиди спортивних ігор підготовки козака навичкам бою та про ігри в сучасній козацькій педагогіці.

На практиці взяли участь в ігрових змаганнях: « штовхач»,
«тягни-штовхай», «хвости», «зірви шапку», «тягни бука», «мішки», «пластунський бій», «колода», «цар гори»

Спортивні бойові ігри зі зброєю



Під час розповіді про зброю учасники дізнались про холодну зброю козацької доби, історію виникнення зброї, міфи та фольклор «Сокира», «Спис», «Ніж», «Шабля».

Взяли участь в спортивному фехтуванні в козацьких бойових іграх. 
Бойова акробатика: Історія козацьких пластунів, міфи, фольклор.

Під час практики учасники заходу проходили навчання «Падіння, повзання, перекати, біг зиґзаґом, бойова руханка в квадраті», практикували заняття бойової взаємодії, бойові хороводи, лава на лаву, групові ігри.

В останній секції заходу учасники познайомились з історією козацької кухні, методикою та рецептами козацького ВАРу, міфологією, піснями, приказками та відображенням в фольклорі.

Шануємо традиції!


Немає коментарів: