понеділок, 30 жовтня 2023 р.

Те, як починається історія, може допомогти нам побачити, чим закінчується війна




Відомий американський історик Тімоті Снайдер в своїм свіжим подкасті окреслив нашу перспективу.
"Після більш ніж півтора років війни важко уявити, що вона закінчиться. І все ж це може, і буде. Українці можуть виграти цю війну, якщо ми їх не підведемо.

Чого вони не можуть робити, так це постійно нагадувати нам, наскільки важлива війна. Ми повинні зробити частину цієї роботи для себе.

Ця історична лекція, лекція Лакса, прочитана на горі Холіок, про походження України в глибокому сенсі. Він починається зі спостереження, що війна має глобальне значення. Його теза полягає в тому, що це правда, тому що у багатьох аспектах землі України були центральними у світовій історії.

Можливо, для цього вам знадобляться навушники. Звук не чудовий. І предмети можуть бути незнайомими. Я починаю з передісторії, працюючи через бронзовий вік і до початку історичних літописів. Я намагаюся зробити європейську та світову історію більш сенсовною на основі того, що ми можемо дізнатися про Україну.

Це Афіни. 

Тож знайдіть час.

Я сподіваюся, що це допоможе в постійному блиці конкретних подій. Українська історія завжди вважаю надзвичайно цікавою сама по собі. І ця глибока історія, якщо ми трохи приділимо їй увагу, також підказує, про що йде війна, і як її можна виграти.

Моя наступна книга, яку я зараз закінчую, буде про свободу. Після цього я сподіваюся написати коротку, але глобальну історію України. Це дає вам дуже попереднє уявлення про те, про що я думаю. Дякую, що прийшли.

Поділіться


Думаючи про... – це видання за підтримки читачів. Щоб отримувати нові публікації та підтримувати мою роботу, спробуйте стати безкоштовною або платною підпискою.











2222

1414

ПоділітьсяShare
22 Коментарі22 Comments











Боб РейBob Rae5 годин тому5 hrs ago


Ваше керівництво та коментар справді надихаютьYour leadership and commentary are truly inspiring


ПОДОБАЄТЬСЯ (20)LIKE (20)

ВІДПОВІСТИREPLY

ПОДІЛІТЬСЯSHARE








Гері ГолдманGary Goldman5 годин тому5 hrs ago


Тримайте їх. Ви промінь інтелектуального сонцяKeep them coming. You are a ray of intellectual sunshine


ПОДОБАЄТЬСЯ (16)LIKE (16)

ВІДПОВІСТИREPLY

ПОДІЛІТЬСЯSHARE

Ще 20 коментарів...20 more comments...

ТопTop
НовийNew
СпільнотаCommunity

Чим закінчилася російсько


Немає коментарів: