середа, 11 жовтня 2023 р.

Хто і як має виробляти у Миколаєві додану вартість?



Миколаївського міського голову "понесло" на концептуальне інтерв'ю, ніби вже вибори завтра. Він наговорив в етері багато. З ним почали дискутувати в соцмережах.

Ось допис інженера суднобудівника, вченого та підприємця Дмитра Удовицького, мобілізованого до ЗСУ.

"Звучить правильно, але, нажаль, це більше схоже на профанацію. Чому ви повинні це розуміти? Тому що замість того, щоб зараз вже зробити потрібне, наша влада перекладає відповідальність на Державу – "дайте нам спеціальну економічну зону і тоді ми у-у-у-х!".

Не треба на це вестися. В Україні вже є фактично потрібний закон "Про індустріальні парки". І він дає можливість вчора, сьогодні, завтра створити територію, на яку поширюються властивості спеціальної економічної зони. Наприклад, таку територію можна створити на 61-му заводі, а замість цього міська влада пропонує його забрати під житлову забудову і ТРЦ.

Нам з образою в голосі розповідають, що ось, "усі інвестиції зараз зосереджуються на Заході України, але ж Південь постраждав найсильніше, тому дайте нам спеціальну економічну зону". І ми такі киваємо – "так, так, справедливо!".

І воно дійсно справедливо. І я теж хочу тут у нас спеціальну економічну зону. Якщо влада буде робити дієві кроки у цьому напрямі – її треба підтримати. Але справа в тому, що наша міська влада – це про балачки, а не про справи. На Заході України саме тому і інвестиції, тому що вони роблять. Ось, читайте як у Львові прямо зараз, так – під час війни, створили індустріальний парк.


Хочу як у Львові. Хочу індустріальний парк як у Львові. Хочу роботу комунальників як у Львові. Хочу дієву місцеву владу як у Львові."

Ну тут почали свідки Сєнкевича коментувати. Але ніхто не може пояснити, чому міськрада ухиляється від сприяння економічній активності у Миколаєві. Всі з задоволенням - перерозподілять бюджет. Щось і Агенція розвитку, яку створювали для "заробітку" в місті перетворилась на культурно-естетичний гурток. 




Немає коментарів: