середа, 13 вересня 2023 р.

Новий фільм про війну покажуть в Одесі







Одеситів запрошують на показ фільму “Під смертельним небом: Східний фронт України” про російські воєнні злочини на Сході Україні
Показ відбудеться 15 вересня о 18-00 на Одеській кіностудії, у залі Віри Холодної. Вхід безплатний. Також на показі буде організований збір коштів на допомогу херсонцям, які постраждали від війни. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіли автори стрічки.

Як розповіла авторка фільму, журналістка Заріна Забріскі, фільм є відповіддю кремлівській пропаганді, яку вже підтримують деякі люди у США, Великобританії та Європі. Автори фільму працювали протягом двох місяців з січня 2023 року.

💬“Державна політика російського уряду – це залякування людей. Ми фіксували це. У нашому фільмі ми розповіли про тортури раніше, ніж це визнала комісія ООН. Також ми провели розслідування щодо використання російськими військовими забороненої зброї, зокрема, фосфорних бомб”, – додала журналістка.

Як зазначив режисер фільму Кейлін Робертсон, під час роботи він часто чув від інших іноземних колег, що також треба показувати позицію росії.

💬“Але коли я побачив все на власні очі, зрозумів – немає ніякої позиції росії, не можна їй співчувати. Це країна-агресор, яка чинить геноцид, що ми показали у своєму фільмі. Необхідно, щоб в Україні працювало більше західних журналістів, та Україні потрібно більше допомоги”, – додав Робертсон.

Пол Конрой, військовий фотограф, зазначив, що фільм також демонструє, що у війні винен не лише президент росії владімир путін.

💬“Це війна всієї російської системи, не тільки путін в ній винен. Росіяни не живуть за великою китайською стіною, вони бачать, що відбувається в Україні, але мовчать. Значить, вони все це підтримують”, – зазначив фотограф.

Також журналісти розповіли, що були вражені сміливістю українців, які навіть під загрозою життя хотіли розповісти всьому світу, що відбувається в Україні.

Автори додали, що якщо в одеситів не вийде подивитися фільм 15 вересня, його можна знайти на стримінгових сервісах, зокрема, Apple TV.


Немає коментарів: