четвер, 7 вересня 2023 р.

Європейські донори висуваються на передній край допомоги




Майже сенсаційне повідомлення від президента: у Миколаєві 9 вересня відкриють офіс посольства Данії в Україні.

Про це в середу, 6 вересня, в ході прес-конференції за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен заявив президент Володимир Зеленський.

Глава держави подякував Копенгагену за надану поміч і військову підтримку. Особливо Володимир Зеленський виокремив роль Данії у відновленні Миколаївської області.
Через 100 з гаком років до фортеці півдня повертаються представництва західних країн. На момент більшовицького заколоту в Миколаєві працювали 17 консульств країн Європи та США. І хоча тоді головним завданням таких представництв було оформлення судових партій збіжжя, присутність дипломатів відкривала можливості регіону.
Теперішній акт Данії у відновленні Миколаєва можемо тільки вітати. А присутність в місті європейських дипломатів можливо позитивно вплине на антикорупційну складову. Інформацію по місту данці будуть мати більш коректну. Це особливо важливо з огляду на те, що найбільший контейнерний оператор в світі Maersk - данська компанія, який до вподоби  гирловий порт. Тож маємо надію що транспортна лінія Миколаїв-Ротердам-Нью-Йорк незабаром відчинится після перемоги.
В.Головченко.


Немає коментарів: